• Всесвітній день ментального здоров’я у ЦДБ

    Всесвітній день ментального здоров’я у ЦДБ Всесвітній день ментального здоров’я у ЦДБ Всесвітній день ментального здоров’я у ЦДБ Всесвітній день ментального здоров’я у ЦДБ Всесвітній день ментального здоров’я у ЦДБ

    10 жовтня людство відзначає Всесвітній день ментального здоров’я. Цей день присвячений підтримці людей, які не страждають на серйозні відхилення з боку психіки, проте переживають скрутні часи та потребують сили волі й характеру, які б допомогли їм впоратися з будь-якими життєвимитруднощами. Ментальне здоров’язалежить від кожного з нас. Потрібно навчитися зберігати стійкість та душевну рівновагу в найскладніших ситуаціях, а при необхідності – звертатися за допомогою до відповідних фахівців.

    А як говорити про ментальне здоров’я з дітьми? Війна наносить дітям психологічну травму, тому важливо вчити їх боротися зі стресом, говорити про свої страхи, поширювати знання про душевний стан та вміння про нього піклуватися.

    У центральній бібліотеці для дітей відбувся відвертий діалог «Ти як?», під час якого читачі та бібліотекарка Вікторія Нода розглядали питання про важливість ментального здоров’я, піклування про нього.

    На початку заходу бібліотекарка запропонувала користувачам створити дерево почуттів, написавши на листочках емоцію, з якою вони зайшли до бібліотеки, визначивши таким чином емоційну картину ЦДБ.

    Бібліотекарки запропонуваливідвідувачам за допомогою карток визначити емоції казкових героїв на різних етапах творів, а саме: почуття Попелюшки під час зустрічі з мачухою та хрещеною; гидкого каченяти, коли від нього відвернулась його «мама»; Гаррі Поттера, коли від нього приховували листи, йому адресовані та інші.

    Пані Вікторія навчала дітей одній з технік релаксації – дихальним вправам по долонці, по квадрату, зірочкою, вісімкою. В подарунок учасники заходу отримали мандали-розмальовки, як іще один спосіб опанувати емоції та перетворити негатив у позитив.

    Протягом дня увагою відвідувачів бібліотеки користувалася книжкова викладка «Емоції – це важливо».



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше