• Життя без стресу

    Життя без стресу Життя без стресу Життя без стресу

    В рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у центральній бібліотеці для дорослих відбулася година спілкування «Я і мої емоції».

    На захід були запрошені читачі книгозбірні, внутрішньо переміщені особи, які на даний час проживають у Білій Церкві.

    Завідуюча відділом обслуговування Людмила Чупак зазначила, що з 24 лютого 2022 року життя кожного українця розділилося на «до» та «після». Війна повністю змінила наше існування. Те, що раніше здавалося важливим, сьогодні втратило актуальність, кожен позбувся відчуття безпеки, упевненості в завтрашньому дні, втратив контроль над ситуацією.

    Керівник групи Павло Місяць, довів, що страшні події позначилися на емоційному стані людей. Стрес, паніка, тривожність під час війни стали новою реальністю. Піклування про ментальне здоров’я має стати звичною відповідальністю кожного. Павло порадив, як не піддаватися емоціям роздратування, дратівливості, безвиході, гніву, не замикатися в собі, частіше спілкуватися з людьми, займатися улюбленою справою. Свої рекомендації він підтверджував переглядом відеороликів.

    Голова Всеукраїнської асоціації музикотерапевтів України, старший викладач школи мистецтв №3 Ольга Безклінська і заслужений працівник культури України, авторка віршів і пісень Людмила Глущенко, наголосили, що турбота про ментальне здоров’я має бути такою ж невід’ємною частиною нашого життя, як і піклування про наш фізичний стан. Адже щоб почуватися добре, потрібно не лише перебувати в гармонії із собою та навколишнім світом, а, насамперед, потурбуватися про свої внутрішні відчуття. В цьому допоможе класична музика і українські народні пісні, які викликають емоції спокою, радості, піднесення, дають силу і натхнення.

    На останок учасники заходу дружно співали народні пісні та танцювали під запальну музику.

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше