• За мир і спокій в Україні

    За мир і спокій в Україні За мир і спокій в Україні За мир і спокій в Україні За мир і спокій в Україні

    1 жовтня у центральній міській бібліотеці для дорослих відбулася година мужності, присвячена Дню захисників і захисниць України. Учасниками заходу були читачі книгозбірні − вихованці ДПТНЗ «Білоцерківський професійний ліцей».

    Завідуюча відділом обслуговування Людмила Чупак зазначила, що в цей день ми вшановуємо нинішніх захисників і захисниць України та українських героїв різних епох: від воїнів-русичів і козаків до січових стрільців, вояків армії УНР, УПА, які боролися за волю і незалежність України. Наголосила, що насамперед це свято сьогоднішніх наших героїв, які ціною власного життя захищають рідну землю від кровожерливого ворога.

    На зустріч з юнаками бібліотекарки запросили зенітників Білоцерківського зенітно-ракетного полку Геннадія Джегура і Андрія Степуру, які з перших днів війни добровольцями пішли на фронт та воювали в різних точках.

    Геннадій Джегур − депутат міської ради, маючи гарну посаду і забезпечене життя, взяв до рук зброю, щоб захистити від ворога не лише своїх трьох дітей, а й всю Україну.

    Андрій Степура − юрист за освітою, спочатку воював артилеристом у 72-їй ОМБр ім. Чорних Запорожців, згодом став зенітником.

    Вояки розповіли про важкі бої, сучасні безпілотні апарати, зенітні комплекси, мужність і відвагу бійців. Присутніх вразила розповідь про штучний інтелект, який допомагає у боротьбі з ворогом.

    У заході також взяв участь відомий громадський діяч, журналіст, видавець, волонтер Костянтин Климчук, який спільно з польськими колегами активно допомагає фронту: тепловізори, генератори, автомобілі, військове і медичне обладнання…

    Зустріч пройшла у форматі діалогу, під час якого Геннадій Джегур і Андрій Степура подарували свої шеврони самим активним юнакам. На завершення заходу присутні вшанували пам’ять мужніх захисників України хвилиною мовчання.

     

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше