• Борці за волю і незалежність України

    Борці за волю і незалежність України Борці за волю і незалежність України

    23 травня Україна вшановує пам’ять Героїв, які боролися за суверенітет і незалежність нашої країни та зараз виборюють свободу, територіальну цілісність та право жити у вільній, незалежній державі.

    З цієї нагоди працівниці бібліотеки-філії №2 підготували для читачів – старшокласників Білоцерківської гімназії-початкової школи №13 годину історії «Борці за волю і незалежність України».

    На захід був запрошений краєзнавець, працівник відділу інформаційно-краєзнавчої роботи ЦБС, автор багатьох краєзнавчих публікацій – Анатолій Бондар.

    Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник розповіла чому саме травень обрано для вшанування Героїв. Пані Світлана зазначила, що День Героїв почали відзначати з 1941 року, бо саме 23 травня 1938 року у Роттердамі було вбито Євгена Коновальця.

    Анатолій Володимирович розповів про життєвий шлях Євгена Коновальця – творця і командира найбоєздатнішої військової частини Армії УНР – корпусу Січових стрільців, голови Організації українських націоналістів, одного з борців за незалежність України в ХХ ст. Підлітки дізналися, що Євген Коновалець сформував Окремий Загін Січових Стрільців з осередком у Білій Церкві.

    Учасники заходу активно обговорювали отриману інформацію.

    Доповнила розповідь книжкова виставка «23 травня – День Героїв», на якій представлена література про борців за волю України, передусім січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА.

    В особі Євгена Коновальця ми віддаємо шану всім поколінням українців, які боролися за волю нашої держави, згадуємо всіх, хто загинув боронячи рідну землю.

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше