• Наша сила в єдності

    Наша сила в єдності Наша сила в єдності

    День Героїв України заснований ОУН у 1941 році і відзначається 23 травня в день смерті полковника УНР Євгена Коновальця, якого вбили саме цього дня 1938 року.

    В Україні стали відзначати цей день з 1992 року, після проголошення Незалежності України. Боротьба за незалежність у всі часи народжувала героїв. Це і лицарі Київської Русі, козаки Гетьманщини, воїни УПА та герої, які боролись і борються за волю України сьогодні.

    Поруч з героями завжди стояли дружини, матері, подруги. Їхня віра надихала, їхня сила підтримувала дух воїнів, а споконвічне прагнення незалежності української жінки і українського народу вело до перемог.

    Разом з відвідувачами бібліотеки-філії №5 ми повернулись в історію і обговорили сьогодення на прикладі картини Анни Бульби «Молитва». Що в ній такого, що надихнуло воїна 93 бригади «Холодний яр» Олександра Суркіса написати пісню «Відьма»? Образ української жінки, врода, чи її віра в допомогу молитви воїну світла?

    Саме про берегиню та її непереборну внутрішню силу, а можливо, силу відаючої жінки, відбулась розмова на виставці однієї картини.

    Присутні мали можливість почути авторське виконання пісні «Відьма» і ще раз надихнулись вірою в перемогу і нездоланність української нації.

     

    Любов Михайлюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше