• Українці – нація Героїв

    Українці – нація Героїв Українці – нація Героїв

    23 травня в Україні відзначають День Героїв. Це день пам’яті українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність нашої країни. Цього дня працівниці бібліотеки-філії №4 сімейного читання завітали до читачів – учнів 8-В класу ліцею-гімназії №16 та провели для них годину мужності «Українці – нація Героїв».

    Світлана Могорит розповіла про захисників Батьківщини: перших київських князів, козацьких ватажків, народних месників, героїв визвольної боротьби українського народу ХХ століття. Ознайомила восьмикласників з історією відзначення Дня Героїв, повідомивши, що ця дата була обрана не випадково, адже 23 травня 1938 року було вбито засновника ОУН Євгена Коновальця. У травні також загинули автори української національної ідеї – Микола Міхновський та Симон Петлюра.

    Бібліотекарка Жанна Харченко розповіла про героїзм і жертовність наших співвітчизників у бою під Крутами в 1918 році та Небесну Сотню, яка загинула на Майдані за гідне життя у вільній країні.

    Сьогодні Україна відстоює свою незалежність у жорстокій війні з росією, яка триває з 2014 року. Бібліотекарки підготували для учнів мультимедійну презентацію «Незламні духом» та розповіли про героїчні вчинки та мужність наших захисників: добровольця Василя Сліпака, сапера Віталія Скакуна, снайпера Олександра Мацієвського, льотчика Степана Тарабалки, командира 1 ОМБР «Вовки Да Вінчі» Дмитра Коцюбайла, командира батальйону 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців Андрія Верхогляда, медикині-сержантки Катерини Ступницької.

    Фахівчині підготували книжкову виставку «Україна – країна Героїв», на якій було представлено літературу про українців, які творили історію країни.

    Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше