• Українським Героям слава!

    Українським Героям слава! Українським Героям слава! Українським Героям слава! Українським Героям слава! Українським Героям слава!

    До Дня Героїв України фахівчині центральноїбібліотеки для дорослих  провели для читачів − студентів ДПТНЗ «Професійний ліцей» героїчний калейдоскоп «Слава Україні! Героям слава навіки!».

    Завідувачка відділом обслуговування Людмила Чупак повідомила присутнім, що день Героїв України був заснований організацією українських націоналістів 23 травня 1941 року з метою вшанування пам’яті полковника УНР Євгена Коновальця. В цей день Україна вшановує усіх Героїв, які відстоювали її суверенітет і незалежність: лицарів Київської Русі, козаків часів Гетьманщини, повстанців, Українських Січових Стрільців, воїнів армій УНР та УПА, Героїв Небесної Сотні, воїнів АТО-ООС та російсько-української війни, які просто зараз ведуть боротьбу проти російської армії за нашу свободу. Присутні вшанували пам’ять полеглих Героїв хвилиною мовчання.

    Історик, краєзнавець, редактор інформаційно-краєзнавчого відділу ЦБС Анатолій Бондар розповів про Героїв національно-визвольного руху: Євгена Коновальця, Степана Бандеру, Романа Шухевича та інших Героїв.

    На захід був запрошений Олександр Ярмола, кандидат філософських наук, викладач БНАУ, який у 2014 році добровольцем пішов на фронт. Наприкінці 2015 року отримав важке поранення, після лікування повернувся до мирного життя. Але після повномасштабного рашистського вторгнення в Україну у 2022 році знову пішов добровольцем на війну, отримав важке поранення, довго лікувався і повернувся до викладацької роботи.

    Олександр Володимирович розповів студентам про те, як разом з побратимами у 2014 році захищав Донецький аеропорт, а у 2022 – Київщину та інші регіони України від рашистських загарбників. Пан Олександр закликав юнаків і дівчат поважати тих, хто сьогодні на передовій захищає їх і всю Україну від злого і підступного ворога.

    Члени Волонтерської команди «Твори добро» ЗП (ПТ)О «Білоцерківський професійний коледж» (керівник Марина Василенко) Данил Тишкевич, Олександр Цуцков і Захар Василенкопривітали Олександра Ярмолу і прочитали патріотичні вірші.

    Завершився захід виконанням Гімну України.

    Людмила Чупак.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше