• Моя Україна – колиска козацької волі

    Моя Україна – колиска козацької волі Моя Україна – колиска козацької волі Моя Україна – колиска козацької волі

    1 жовтня в Україні відзначається День захисників і захисниць. Передусім це свято тих, завдяки кому ми зберігаємо незалежність, маємо змогу жити повсякденним життям – працювати, творити, відпочивати, виховувати дітей. У цей день ми вшановуємо сучасних захисників і захисниць України та українських героїв різних епох.

    У День захисників і захисниць України для юних користувачів бібліотеки-філії села Вільна Тарасівка відбулася історична мандрівка «Моя Україна – колиска козацької волі».

    Бібліотекарка розповіла дітям про героїв-захисників різних епох. Особливу увагу було приділено нашим славетним предкам – козакам Запорізької Січі, бо 1 жовтня ще й День Українського козацтва. Присутні пригадали звичаї й козацькі традиції. Пані Раїса розповіли дітям легенду про те, звідки пішли запорізькі козаки, незвичайні факти з життя наших лицарів, перші підводні козацькі човни і ще дуже багато цікавих історій.

    Також 1 жовтня свято Покрови Пресвятої Богородиці. Учасники заходу дізналися, що свято бере свій початок з походу київського князя Аскольда на Візантію. У цей день в 910 році військо на чолі з князем Аскольдом взяло в облогу Константинополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії у гарячій молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця з’явилася перед людьми та вкрила їх своєю Покровою (омофором). Дивовижний покрив захистив місто. Буря, яка піднялася в той момент, розкидала кораблі противника, позбавивши жителів Константинополя від смерті. Вражений князь Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення та стали християнами.

    Щоб віддячити та підтримати воїнів, до Дня захисника діти власноруч виготовили браслети, сердечка-побажання та намалювали малюнки. Які волонтери передадуть на передову.

    Сучасні воїни примножують і розвивають тисячолітні українські військові традиції. Дякуємо всім, хто боронить нашу незалежність і маємо згадати кожного, хто віддав життя за Україну.

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше