• Слава незламним захисникам

    Слава незламним захисникам Слава незламним захисникам Слава незламним захисникам

    У День захисників і захисниць України та День українського козацтва до учнів 5-Д класу Білоцерківського природничо-математичного ліцею-гімназії №16 завітали бібліотекарі філії №4 сімейного читання та провели патріотичну годину «Слава незламним захисникам».

    Бібліотекарка Жанна Харченко розповіли дітям про героїв-захисників різних епох. Особливу увагу було приділено козаччині – одному з найвизначніших періодів української військової історії. Під час відеопрезентації «Цікаво про козаків» діти дізналися багато цікавих фактів про козацькі звичаї та традиції, зокрема про козаків-характерників, які, за легендами, володіли надприродними здібностями, та джур – молодих помічників козаків.

    Цікавим для дітей була розповідь про види нашивок на військовій формі, особливе місце серед яких займає нарукавний знак ЗСУ – Тризуб, що символізує силу та єдність української армії. Учні дізналися, як батальйони та бригади сучасних захисників використовують шеврони та, які символи закладені в їхній дизайн.

    Діти активно брали участь у обговоренні, задавали запитання та висловлювали свої думки. Такі патріотичні години допомагають підростаючому поколінню краще зрозуміти роль українських захисників у боротьбі за незалежність української держави, зміцнюють національну свідомість та формують повагу до історичних надбань.

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше