• Багатонаціональна білоцерківська родина

    Багатонаціональна білоцерківська родина Багатонаціональна білоцерківська родина Багатонаціональна білоцерківська родина Багатонаціональна білоцерківська родина Багатонаціональна білоцерківська родина

    До 992-ї річниці Білої Церкви в бібліотеці-філії №6 проведено День краєзнавства «Біла Церква − місто багатонаціональне». Під час години спілкування «Білоцерківська родина» читачі дізнались про те, що в місті проживають представники 84-х національностей, функціонують національно-культурні товариства, які сприяють відродженню історичних та культурних традицій національних меншин України.

    Для користувачів книгозбірні фахівчині провели літературну годину «Знайомтесь − Галина Невінчана». Учасникам заходу було презентовано історичну драму письменниці та художниці «Зерна і жорна». Бібліотекарка зуміла заінтригувати присутніх та спонукала їх до прочитання твору. Учасники заходу також переглянули слайди із зображеннями картин Галини Невінчаної, що об’єднані спільною назвою − «Депортація». Художниця присвятила їх своїй матері та сотням етнічних німців, які стали жертвами сталінського режиму.

    Увазі читачів було представлено інформ-досьє «Шолом- Алейхем і Біла Церква». Бібліотекарки розповіли присутнім про білоцерківську громадську організацію «Товариство єврейської культури ім. Шолом- Алейхема» та ознайомили їх з творчістю Шолом-Алейхема. Фахівчині зауважили, що повісті, романи, новели, оповідання, п’єси письменника із щирою посмішкою йдуть до читачів, як слова вітання і доброзичливості, вчать людей стійко переборювати найважчі випробування в житті.

    Також було презентовано книгу Євгена Чернецького «Світ євреєв Білої Церкви: історія, пам’ятки, постаті», в якій висвітлена історія єврейської общини Білої Церкви та видатних євреїв, які народилися, або є вихідцями міста.

    Читачі із задоволенням взяли участь у краєзнавчому відеокруїзі «Біла Церква: 7 чудес України!», побувавши у відомих та невідомих куточках нашого чарівного міста.

    У книгозбірні оформлена книжкова виставка «Наше місто − наша гордість», на якій представлені книги про історію міста, його сьогодення та організації і товариства національних меншин Білої Церкви, а також виставка-рекомендація «Письменники рідного краю дарують нам творів розмай». В цей день користувачі бібліотеки мали можливість дізнатися про національні меншини, які відіграють неабияку роль у культурному розвитку міста.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше