• Я себе почуваю, як ріка, яка пливе проти власної течії…

    Я себе почуваю, як ріка, яка пливе проти власної течії… Я себе почуваю, як ріка, яка пливе проти власної течії… Я себе почуваю, як ріка, яка пливе проти власної течії…

    До ювілею українського поета, прозаїка, драматурга, перекладача, співака і музиканта – Сергія Жадана, в бібліотеці-філії №6 відбувся День інформації «Я себе почуваю, як ріка, яка пливе проти власної течії…».
    На літературний мікс «Сергій Жадан – письменник, воїн», працівниці філії запросили членкинь клубу «Фітовітальня».
    Бібліотекарка Людмила Романюк ознайомила присутніх з біографією та творчістю письменника. Пані Людмила  зауважила, що Сергій Жадан є автором 12 поетичних книг та 7 романів. Його твори можна прочитати тридцятьма мовами. Українських читачів він вражає свіжістю і свободою висловлювань, наявністю стилю і харизматичністю. Письменник відомий за романами «Ворошиловград», «Інтернат», «Депеш Мод», збірками оповідань «Біг Мак», «Месопотамія», поетичними збірниками «Життя Марії», «Ефіопія» та іншими.
    Розповідь фахівчині доповнювало відео «Сергій Жадан: про творчість під час війни». Учасникам заходу було презентовано книгу «Ворошиловград». В романі описана реалістична історія про те, як одна поїздка додому на Схід може вплинути на людину. Книга відзначена премією «Книга року BBC». За її мотивами знято фільм «Дике поле», в якому сам автор знявся в ролі фермера.
    Під час поетичної години «Сергій Жадан – творець нової української нації» читачі бібліотеки насолоджувались поезією Сергія Жадана, яку читали працівниці книгозбірні та читачки: Тетяна Пархоменко, Людмила Красуля, Віра Аману. Після прослуховування поезій відбулася жвава, суперечлива дискусія. І це не дивно, бо поетичні твори автора схожі на калейдоскоп вражень, думок, почуттів, переживань, заперечень, спротиву. Слід відмітити, що вірші Сергія Жадана часто стають піснями. Присутнім сподобались кліпи на пісні «Ріка» і «Мальви».
    В читальній залі була оформлена книжкова виставка «Літературна творчість Сергія Жадана», а на абонементі – ювілейний зореліт «Голос сучасності», на яких представлено творчий доробок письменника.
    Сергій Жадан весь час у пошуку, у бажанні бути зрозумілим і корисним для всіх. Тож, читайте, пізнавайте та відкривайте для себе Жадана через його творчість.
     
    Світлана Шута.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше