• Поет нової хвилі – Сергій Жадан

    Поет нової хвилі – Сергій Жадан Поет нової хвилі – Сергій Жадан Поет нової хвилі – Сергій Жадан Поет нової хвилі – Сергій Жадан

    23 серпня відзначає свій 50-річний ювілей сучасний український поет, письменник, перекладач, лауреат літературних конкурсів Сергій Жадан.

    Літературні твори пана Сергія відзначені численними національними та міжнародними нагородами, перекладені понад двадцятьма мовами. Пан Сергій активний організатор літературного життя України та учасник мультимедійних мистецьких проєктів. Він волонтерить та пише для іноземних медіа правду про війну в Україні.

    З нагоди ювілею письменника у бібліотеці-філії №2 відбувся День інформації «Я себе почуваю, як ріка, яка пливе проти власної течії…»

    Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник підготувала для членів клубу «Цікаве дозвілля» літературне знайомство «Поет нової хвилі – Сергій Жадан». Пані Світлана ознайомила присутніх з цікавими фактами з життя митця. Учасники заходу мали можливість почути вірші в авторському виконанні, під час перегляду презентації «Сергій Жадан у Білій Церкві».

    Для членів клубу «Промінь надії» бібліотекарка Ірина Тупчій підготувала огляд літератури «Письменник, який відкриває світу Україну». Ірина Миколаївна зауважила, що серед яскравих представників сучасної української літератури Сергій Жадан займає особливе місце, а темою творів письменника є пострадянська дійсність в Україні. У своїх романах, нарисах, віршах та пісенній ліриці Сергій Жадан переносить нас у світ, який зазнав великих потрясінь і водночас живе традиціями. Його тексти розповідають про те, як війна та руйнування проникають у цей світ і перевертають життя людей з ніг на голову.

    Під час поетичного вітражу «Естетика постмодерну Сергія Жадана» бібліотекарка Олена Буяненко запросила учасників літературної студії «Олександрійський бульвар» познайомитися з поезіями митця, який постійно знаходиться в творчому пошуку. Його вірші відверто філософські. В них і роздуми над сьогоденням, і намагання осягнути глибину душі людини. Пані Олена зачитала рядки про війну, яку ніхто не оголошував, про біль, із яким ніхто не може впоратися, та надію, на якій усе тримається.

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше