• Книжковий світ Сергія Жадана

    Книжковий світ Сергія Жадана Книжковий світ Сергія Жадана Книжковий світ Сергія Жадана Книжковий світ Сергія Жадана

    20 серпня у бібліотеці-філії №3 до 50-річчя від дня народження Сергія Жадана відбувся День інформації «Я себе почуваю, як ріка, яка пливе проти власної течії…»

    У читальній залі книгозбірні розгорнута книжковавиставка «Літературна спадщина Сергія Жадана», а на абонементі оформлена тематична викладка літератури. Працівниці філії презентували користувачам творчий доробок автора.

    Особливу увагу бібліотекарки звернули на книгу «Ворошиловград», адже бібліотека надає унікальну можливість порівняти книгу та кінострічку: у 2018 році транслювався фільм «Дике поле», знятий за романом «Ворошиловград», наразі кожен може оцінити, як змінюється сюжет при екранізації. Бібліотечні фахівчині наголосили, що користувачі мають вибір – спочатку прочитати книгу, а потім подивитися фільм, або – подивитися фільм, а потім прочитати книгу. Дехто з відвідувачів переглянув фільм і встиг прочитати книгу. Тому у бібліотеці відбулася невеличка літературна суперечка.

    Під час літературного подіуму одного автора «Голос нації: за що ми любимо Сергія Жадана» бібліотекарки розповіли, що письменник заслужив народну любов та визнання завдяки своїй творчості та невпинній праці задля перемоги України.

    Учасник гурту «Жадан і Собаки» Сергій Жадан – волонтер і організатор культурних подій. Сергій Жадан займає особливе місце серед яскравих представників української сучасної літератури. Твори митця високо оцінені літературною спільнотою: отримали національні та міжнародні нагороди, перекладені багатьма мовами.

    Відвідувачі філії із задоволенням гортали сторінки поезій автора, переглянули відео «Сергій Жадан читає вірші у прямому ефірі».

    Критикувати чи захоплюватися сучасною літературою – вибір кожного. Бути залюбленим у відверте, проте ліричне слово Жадана, або ні – справа смаку. Та щоб обрати «свого» автора – варто ЧИТАТИ!

     

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше