• Книготерапія «Наші діти-малюки миють руки залюбки»

    Книготерапія «Наші діти-малюки миють руки залюбки» Книготерапія «Наші діти-малюки миють руки залюбки» Книготерапія «Наші діти-малюки миють руки залюбки» Книготерапія «Наші діти-малюки миють руки залюбки»

    Чистота рук – тема, яка часто обговорюється, але від цього не менш актуальна. Багато інфекційних захворювань потрапляють в організм через не надто чисті руки. Хвороба брудних рук у середньовіччі викликала місцеві епідемії холери, гепатиту, дизентерії та інших кишкових розладів. Сьогодні впоратися із хворобами легше, але навіщо чекати на захворювання, коли багатьох із них можна уникнути просто помивши руки. Цю просту істину потрібно знати з дитячих років. Набуті корисні звички зможуть захистити малюків у дитячому садочку та школі.

    Книготерапію «Наші діти-малюки миють руки залюбки» провели бібліотекарки філії №6 для вихованців ДОЗ №27 «Намистинка» (директорка Алла Павловська).

    Людмила Романюк розповіла малечі як треба дбати про своє здоров’я, що найбільше йому шкодить та що потрібно робити, щоб мікроби, бактерії та віруси не потрапили до організму. Читайликів зацікавив дослід, під час якого всі зрозуміли, чому ж обов’язково потрібно мити руки з милом. «Бо мікроби бояться мила» – зробили висновок діти.

    А щоб краще запам’ятати як часто, як правильно і для чого мити ручки, дітлахи переглянули відео «Чисті ручки – запорука здоров’я» та мультфільм «Мишеня Мишко і брудні лапки. Казки про здоров’я та гігієну».

    Уважно слухали малюки оповідання Богдана Жолдака «Чисті ручки», в якому розповідається про жаб’яче містечко, в якому живе непосидючий жаблик – Стрибайлик. Цілісінький день жаблик грався у пісочку зі своїми друзями та одного разу перестав гратися, бо захворів. Разом із бібліотекаркою Людмилою Миколаївною діти дізнавались причини захворювання. З’ясовували, як лікувати пустуна. І головне – як уберегтися від мікробів.

    Тож малеча чітко усвідомила, що регулярне миття рук допомагає захистити організм від певних захворювань та інфекцій. Мийте руки і бережіть здоров’я!

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше