• Книготерапія «Секрети здоров’я»

    Книготерапія «Секрети здоров’я» Книготерапія «Секрети здоров’я»

    Бібліотечний десант здійснили працівники бібліотеки-філії №6 у дошкільний заклад №8 «Золотий півник». Разом із завідувачкою бібліотеки Надією Гавриловою дітлахи мандрували сторінками книг серії «Книготерапія».

    Подорожуючи казкою Богдана Жолдака «Про чисті ручки», діти познайомилися із непосидючим Жабликом-Стрибайликом, який постійно грався і радів життю, але не слухався батьків і не мив руки. Тому невдовзі захворів. Жаблик тривалий час провів удома замість того, щоб гратися з друзями на вулиці. Зарадити біді змогло лише лікування. Як лікувати пустуна, а головне – як уберегтися від мікробів – дізналися малюки, уважно прослухавши казку.

    Про капосне слово «ЩЕП-ЛЕН-НЯ» діти дізналися із оповідання Оксани Лущевської «Втеча». Головний герой книги хитруватий Івась Круть, намагався уникнути щеплення: мріяв заховатися, втекти якнайдалі, сховатися в шафі, підкупити товариша цукеркою, заритися з головою у м’якеньке ліжечко, щоб ніхто не знайшов і в жодному разі не зробив це страшне щеплення. Одначе його неодмінно треба зробити, щоб не захворіти, бо здоров’я – найголовніше у житті! Після знайомства із оповіданням, це усвідомили всі присутні.

    Діти уважно слухали, чітко і правильно відповідали на запитання. Та найголовніше, зрозуміли, щоб бути здоровим, потрібно дотримуватися правил гігієни і не боятись щеплення!

    Читати – це безперечно гарна звичка. Таке здавалося б звичайне заняття об’єднує і згуртовує дітлахів, адже голос та інтонація того, хто читає, здатні творити чудеса.

     

    Вікторія Царенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше