• Героїчний опір ЗСУ

    Героїчний опір ЗСУ Героїчний опір ЗСУ Героїчний опір ЗСУ Героїчний опір ЗСУ Героїчний опір ЗСУ

    Героїчна оборона міста, шалений опір населення та неочікувана для росіян підготовка українських військових призвела до місяця запеклих боїв на підступах до Києва. Зазнавши поразки, ворог відступив і вже 2 квітня Київська область була очищена від рашистів.

    З нагоди другої річниці деокупації Київщини працівниці бібліотеки-філії №2 підготували для читачів – другокурсників Білоцерківського професійного ліцею годину пам’яті «Героїчний опір ЗСУ». На захід був запрошений Родіон Нагулко – молодший сержант 114 окремої бригади ТРО ЗСУ, який розповів учням про події лютого і березня 2022 року. На той час він перебував в Ірпені та добре пам’ятає, що відбувалося в місті під час бойових дій. Захисник зазначив, що битва за Ірпінь стала ще однією з надважливих сторінок оборони столиці. Бойові дії тривали кілька тижнів. Зрештою звільнити Ірпінь українським захисникам, яким потужно допомагала місцева тероборона, вдалося одним з перших у Київській області: ворога витіснили звідси вже 28 березня.

    Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник презентувала присутнім книжкову виставку «Київщина незламна», на якій були представлені документальні та художні видання сучасних українських письменників про ті буремні події. Особливо зацікавила учасників заходу книга письменника-краянина Віктора Євтушенка «Відрядження в пекло». Письменник описує події, що відбувалися в найгарячіший період окупації міста Бородянка, коли бригада екстреної медичної допомоги замість евакуації біженців із захоплених територій, сама потрапила в лапи російських спецназівців.

    Під час зустрічі юнаки дізналися про Руслана Горового – журналіста, письменника, автора кількох книжок, пісень, кінорежисера та волонтера. Під час кожної поїздки до деокупованих територій Руслан занотовував свої враження, фіксував розповіді місцевих мешканців, які пережили окупацію. Спогади жителів пристоличних міст і сіл про дні окупації та евакуацію, про мужній опір та емоції після заходу українських військових потрапили на сторінки книги «Жили собі люди».

    Деокупація Київської області стала символом нескореності українців і продемонструвала усьому світу, що Україна непереможна.

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше