• Натхненне слово Кобзаря

    Натхненне слово Кобзаря Натхненне слово Кобзаря Натхненне слово Кобзаря Натхненне слово Кобзаря Натхненне слово Кобзаря

    З метою популяризації творів Тараса Григоровича Шевченка, видатного митця, життя і творчість якого надихають український народ до боротьби за правду та свободу, Центральна бібліотека для дорослих щорічно проводить міський конкурс читців-декламаторів «Кобзарева зоря».Цьогорічний XXXІV конкурс відбувся у форматі онлайн.

    На сторінці групи «Центральна бібліотека м. Біла Церква» у соціальній мережі Фейсбук читачами бібліотек міста було розміщено 32 яскравих відео виконання віршів всесвітньовідомого письменника, генія української поезії, полум’яного патріота України Тараса Шевченка. Усі конкурсанти емоційно, виразно і з великою любов’ю читали безсмертні твори Великого Кобзаря, які сьогодні звучать особливо актуально й пророчо.

    За одностайним рішенням професійного журі на чолі з головним спеціалістом управління культури і туризму БМР Наталією Юдіною володарями Гран-прі стали гуртківці клубу «Лідер» ЦПО «Соняшник» (керівник Ірина Запорізька) за блискучу і сучасну інтерпретацію поезій Шевченка «Борітеся – поборете».

    Серед школярів перше місце присуджено Єлизаветі Кириленко, учениці Гетьманського ліцею за зворушливе виконання вірша «Якби зустрілися ми знову».

    Друге місце вибороли Назар Мордованюк (Гетьманський ліцей) і Софія Марчук (гімназія-початкова школа №6 «Перспектива»).

    Третє місце розділили: Анна Прилуцька, учениця ліцею «Перша Білоцерківська гімназія», вихованка театральної студії «Пролог» ЦПО «Соняшник» Яна Ліпінська, учениця гімназії-початкової школи №6 «Перспектива» і Максим Шуляченко, учень гімназії-початкової школи №13.

    Серед студентів перше місце виборола Ксенія Недрега, студентка Білоцерківського педагогічного фахового коледжу, вихованка театральної студії «Пролог».

    Друге місце присуджено Олександру Цуцкову, вихованцю ЗП (ПТ)О «Білоцерківський професійний коледж», члену волонтерської команди «Твори добро».

    Третє місце посіла Софія Корнійчук, учасниця зразкового лялькового театру «Фантазія» ЦПО «Соняшник».

    Спеціальними призами відзначені волонтер із Литви Гедемінас Кондракіс і учень Білоцерківської спеціальної школи №19 В’ячеслав Колісніченко.

    Родзинкою конкурсу стало відео талановитої десятирічної Марії Манацької з Тернопільщини, але за умовами конкурсу воно не оцінювалося.

    Усі переможці отримають дипломи і призи від управління культури і туризму Білоцерківської міської ради.

    Щиро дякуємо усім учасникам і їхнім керівникам-наставникам за участь у конкурсі і любов до творчості майстраслова і пензля Тараса Григоровича Шевченка.

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше