• Добре і щире Шевченкове слово

    Добре і щире Шевченкове слово

    З метою популяризації творів основоположника української літератури Тараса Григоровича Шевченка та виховання у підростаючого покоління патріотизму і любові до України Центральна бібліотека для дорослих щорічно проводить міський конкурс читців-декламаторів «Кобзарева зоря». Цьогорічний XXXІІІ конкурс відбувся онлайн.
    На сторінці групи «Центральна бібліотека м. Біла Церква» у соціальній мережі Фейсбук читачами бібліотек міста було розміщено 29 яскравих відео з виконанням віршів всесвітньовідомого письменника, генія української поезії, полум’яного патріота України Тараса Шевченка. Усі конкурсанти емоційно, виразно і з великою любов’ю читали безсмертні вірші Великого Кобзаря. 
    Відрадно, що у конкурсі вперше активну участь взяли студенти Білоцерківського медичного фахового коледжу, учні Білоцерківської гімназії-початкової школи №11 і Шкарівського опорного ліцею-гімназії.
    Перше місце серед школярів професійне журі на чолі з головним спеціалістом управління культури і туризму БМР Ксенією Жуковою одностайно присудило вихованцям клубу «Лідер» ЦПО «Соняшник» за  оригінальне виконання і сучасне трактування вірша поета «Розрита могила».
    Друге місце вибороли Софія Ткачук, учениця Ліцею «Перша Білоцерківська гімназія», вихованка  театральної студії «Пролог» ЦПО «Соняшник»;  Дарина Юрчик,  старшокласниця гімназії-початкової школи №15 і Софія Тарасенко зі Шкарівського опорного ліцею-гімназії.
    Третє місце розділили: Богдана Кирилюк, вихованка школи акторської майстерності «Оксамитовий театр ЦПО «Соняшник»; Поліна Лотоцька, Ольга Люта і Анна Прилуцька, учениці Ліцею «Перша Білоцерківська гімназія», вихованки театральної студії «Пролог» та  дует Маргарити Рухаленко і Назара  Д’яченка зі Шкарівського опорного ліцею-гімназії.
    Серед студентів перше місце присуджено Олені Животовській, студентці Білоцерківського медичного фахового коледжу за  вдале поєднання гарного декламування  вірша «І виріс я на чужині…» з кадрами з кінофільму про Шевченка.
    Друге місце розділили:  Катерина Курило, вихованка Зразкового лялькового театру «Фантазія» ЦПО «Соняшник» і Ксенія Недрега, студентка Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу, учасниця  театральної студії «Пролог». 
    Усі переможці отримають дипломи та призи.
    Дякуємо усім учасникам і їхнім керівникам-наставникам за любов до творчості  майстра  слова і пензля Тараса Григоровича Шевченка.

    Людмила Чупак




































    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше