• Поетична квітка України

    Поетична квітка України Поетична квітка України Поетична квітка України Поетична квітка України Поетична квітка України

    До 152-ї річниці від дня народження Лесі Українки працівники центральної бібліотеки для дорослих провели ХІІ міський конкурс читців-декламаторів творів геніальної поетки «Горить моє серце», який цього року відбувся онлайн.

    На сторінці групи «Центральна бібліотека м. Біла Церква» в соціальній мережі Фейсбук читачами бібліотек міста було розміщено 14 яскравих відео з виконанням поезій славетної доньки України. Усі конкурсанти емоційно, виразно і з великою любов’ю декламували безсмертні вірші всесвітньовідомої письменниці.

    І місце професійне журі на чолі з відомою білоцерківською поеткою Тетяною Строкач одностайно присудило вихованцям Зразкового лялькового театру «Фантазія» ЦПО «Соняшник» (керівник Катерина Громадська). Діти блискуче зіграли уривок з вистави «Історія Мавки» за мотивами драми-феєрії «Лісова пісня».

    ІІ місце виборола Дарина Юрчик, учениця Білоцерківської гімназії-початкової школи №15. Дівчинка неодноразово була переможницею поетичних конкурсів, які організовувала бібліотека. Ось і цього разу Дарина проникливо і зворушливо прочитала особливо актуальний в рік війни вірш Лесі Українки «Упоєні на бенкетах кривавих…».

    ІІІ місце посіла Маргарита Чередніченко, учениця ліцею «Перша Білоцерківська гімназія», вихованка театральної студії «Пролог» ЦПО «Соняшник» (керівник Тетяна Яковенко) за літературно-музичну композицію за віршем «Знов весна і знов надії…».

    Спеціальним призом «За любов до творчості Лесі Українки» нагороджена Ксенія Недрега, студентка Білоцерківського гуманітарно-педагогічного професійного коледжу, вихованка театральної студії «Пролог» ЦПО «Соняшник» (керівник Тетяна Яковенко). Ксенія зачарувала глядачів артистизмом і неперевершеним декламуванням «Монологу Мавки».

    Переможці отримають дипломи і призи.

     

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше