• Ангели, які тримають українське небо

    Ангели, які тримають українське небо Ангели, які тримають українське небо Ангели, які тримають українське небо Ангели, які тримають українське небо Ангели, які тримають українське небо

    З нагоди Дня Героїв Небесної Сотні працівниці бібліотеки-філії №2 підготували для читачів – другокурсників Білоцерківського професійного ліцею годину патріотизму «Ангели, які тримають українське небо». На захід був запрошений Олександр Мамалига – громадський активіст, координатор Білоцерківського Євромайдану, керівник Білоцерківського навчально-волонтерського центру.

    Олександр Дмитрович розповів учням про лютневі події 2014 року, загиблих героїв, що поклали своє життя за свободу та європейський вибір українців. Пан Олександр зазначив, що Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. На зустріч громадський активіст приніс речі майданівців, артефакти з акцій протесту та архівні матеріли зі штабу Білоцерківського Євромайдану. Розповідь Олександра Дмитровича супроводжувалася показом світлин учасників тих буремних подій.

    Під час зустрічі прозвучали поезії, присвячені Героям Небесної Сотні та подіям на Євромайдані.

    Бібліотекарка Олена Буяненко презентувала виставку-реквієм «Небесна Сотня – шлях у безсмертя», на якій були представлені не лише документальні матеріали, а й художні видання сучасних українських письменників, насичені емоціями подій, що відбувалися в Україні і які автори пережили особисто на Євромайдані.

    Наприкінці заходу юнаки послухали пісню «Плине кача» у виконані Піккардійської терції та вшанували хвилиною мовчання Героїв Майдану.

    Загиблі патріоти віддали свої життя за всіх нас. Це має пам’ятати кожен! Сьогодні, завтра, завжди! Без цього ми не зможемо відбудувати свою країну.

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше