• Наш гордий дух і волю не прогнути

    Наш гордий дух і волю не прогнути Наш гордий дух і волю не прогнути

    Все далі і далі віддаляють роки від днів, коли Майдан став символом боротьби, символом утвердження європейських цінностей. За цю волю, боротьбу і незламність заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі, більшість з яких лише починали жити. На жаль, до сьогодні події тих днів 2013-2014 років, оповиті такою ТАЄМНИЦЕЮ, що іноді стає просто страшно.
     
    В день пам’яті  Героїв Небесної Сотні на годину шани «Життя обірване на злеті…» до бібліотеки-філії №10 завітали одинадцятикласники БЗШ №5 (класний керівник А.Бортківська). Багато Героїв Небесної Сотні були майже ровесниками юних користувачів книгозбірні.
     
    Присутні почули інформацію про події на Майдані, переглянули відео «Хронологія протесту», вшанували загиблих хвилиною мовчання.
     
    Зацікавили юнацтво книги під час огляду «З Україною в серці». А розповіді про книги «Я з Небесної Сотні» М. Рудневича та «Мій тато став зіркою» Г. Кирпи до сліз розхвилювали школярів.
     
    На закінчення заходу учні зачитали вірш «Ми є. Були. Ми будем вічно жити».
     
    Так, нам жити на цій землі, тож зробимо все, щоб Україна ніколи не стояла на колінах, а була вільною та щасливою. За це віддали свої життя Герої Небесної Сотні.

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше