• Хай промінь Гідності не згасне

    Хай промінь Гідності не згасне Хай промінь Гідності не згасне Хай промінь Гідності не згасне

    20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Революція Гідності стала переломним моментом у новітній історії нашої держави. Її події змінили всіх нас. У День Героїв Небесної Сотні ми маємо віддати шану тим, хто пожертвував найціннішим заради нашого майбутнього.

    З метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні працівники бібліотеки спільно з бібліотекарем початкової школи №23 Вітою Захарчук провели годину пам'яті «Хай промінь Гідності не згасає» для учнів 3-Б класу (класовод Надія Васильєва).

    Пам’ять загиблих на Майдані вшанували хвилиною мовчання та прослуховуванням пісні «Пливе кача», яка стала Гімном Майдану. Бібліотекарі познайомили присутніх із тими трагічними лютневими днями, які навічно закарбувались в пам’яті українців та презентували книгу Христини Лукащук «Казка про Майдан».

    Третьокласники переглянули відео «Україна – країна нескорених!» з розповіддю про трагічні періоди в історії України, взяли участь у поетичному нон-стопі «Янголи пам’яті», декламуючи вірші, присвячені героям Майдану та майстер-класі з виготовлення паперових янголів-охоронців, з яких створили символічну стелу пам’яті.

    Завершальним акордом заходу стала пісня «Ой, у лузі червона калина».

    Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинути у Києві на Майдані, за честь, за волю, за право бути народом! Вони і є тими ангелами, які тримають українське небо.

    І в цей нелегкий час, коли точаться бої на Сході, ми повинні бути справжніми патріотами, відстоювати єдність, суверенітет і незалежність України. Сподіваємося, що найзаповітніше бажання українців сьогодні – жити під мирним небом єдиної України без війни – здійсниться.

    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше