• Згадаймо тих, кого не стало, зігріймо тих, хто серед нас

    Згадаймо тих, кого не стало, зігріймо тих, хто серед нас Згадаймо тих, кого не стало, зігріймо тих, хто серед нас Згадаймо тих, кого не стало, зігріймо тих, хто серед нас Згадаймо тих, кого не стало, зігріймо тих, хто серед нас Згадаймо тих, кого не стало, зігріймо тих, хто серед нас

    День Героїв Небесної Сотні, який відзначається 20 лютого на честь вшанування подвигу учасників Революції Гідності – пам’ятний день для кожного українця. Минуло вже 10 років від тих трагічних подій на Майдані, коли від куль снайперів масово гинули протестувальники, коли вся країна тремтіла в напруженні: чи вистоїть Майдан.

    До річниці Дня Героїв Небесної Сотні у бібліотеці-філії №4 пройшла година-реквієм «Згадаймо тих, кого не стало, зігріймо тих, хто серед нас». У читальній залі зібралися читачі бібліотеки та члени клубу «Сузір’я».

    Завідувачка книгозбірнею Катерина Волинець розповіла про силове протистояння під час Революції Гідності та показала мультимедійну презентацію тих трагічних подій, наголосивши, що саме в період із 18 до 20 лютого 2014 року загинуло найбільше протестувальників. За кілька місяців протесту в столиці силовики вбили 107 людей, яких нарекли Небесною Сотнею.

    Надзвичайно зворушливим був виступ учнів Білоцерківської гімназії-початкової школи №6 «Перспектива» під керівництвом учительки української мови та літератури Ганни Качки. У заході взяли участь учні 5-9 класів, різні за віком та єдині у своєму прагненні жити у вільній, незалежній, мирній країні. У літературно-музичній композиції діти відтворили епізоди із життя майданівців, читали вірші-посвяти, виконували патріотичні пісні «Кленова балада», «Нам потрібне мирне небо» та показали щемні почуття у танцювальні композиції «Обійми мене».

    Сповненим болю і жалю був виступ нашого читача, учасника Майдану, а зараз російсько-української війни, пана Володимира.

    Ті трагічні події десятирічної давнини показали, що жагу народу до гідного життя не можуть спинити ні сила, ні кулі. Боротьба продовжується!

     

    Жанна Харченко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше