• Творчими стежками Лариси Письменної

    Творчими стежками Лариси Письменної Творчими стежками Лариси Письменної

    До 110 річниці від дня народження авторки талановитих оповідань, повістей і казок для дітей різного віку Лариси Письменної у бібліотеці-філії села Вільна Тарасівка відбулася літературна зустріч «Творчими стежками Лариси Письменної».

    Бібліотекарка розповіла дітлахам про те, що народилася Лариса Михайлівна 11 лютого 1914 року в селі Чоповичі Малинського району на Житомирщині. Батько ії працював фельдшером, мати вчителювала. Дитинство Лариси припало на Першу Світову війну, але це не завадило дівчинці любити і спостерігати світ навкруги, саме тоді вона написала перший віршик. А коли вже після Другої Світової війни працювала у дитсадку, почала вигадувати для дітей свої казки, бо після війни книжок бракувало. Згодом з цих казок і оповідань складалися книжки, а Лариса Михайлівна стала письменницею.

    Книжки Лариси Письменної вчать дітей любити Батьківщину, бути чесними, сумлінними в навчанні, працьовитими, допомагати старшим. Для більшості творів Лариси Михайлівни характерним є природне поєднання справжнього, побаченого в житті, з казковим, вигаданим.

    Читайлики взяли участь у сеансі казкотерапії й прослухали історію від Лариси Письменної «Голубий олень».

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше