• Царівна української літератури

    Царівна української літератури

    27 листопада виповнюється 160 років від дня народження видатної української письменниці-модерністки, майстрині драматичної оповіді Ольги Юліанівни Кобилянської.

    До цієї дати у бібліотеці-філії села Вільна Тарасівка для користувачів книгозбірні було проведено літературний портрет «Ольга Кобилянська – царівна української літератури».

    Бібліотекарка нагадала присутнім про те, що Ольга Кобилянська – авторка повістей, численних оповідань, новел, нарисів про життя, – людина незвичайної долі, яка заслужила всенародну пошану, любов і визнання.

    Майбутня письменниця з раннього дитинства самостійно здобувала знання, служила словом своєму народові та піднялася до вершин світового мистецтва.

    Майстриня драматичних повістей та оповідань у своїх творах торкалася питань утиску українського жіноцтва, кризового становища села, етики та моральної досконалості людини в умовах насильства та соціальної несправедливості.

    Художня спадщина Ольги Кобилянської збагатила духовну скарбницю українського народу.

    Також до дня народження видатної української письменниці Ольги Кобилянської у книгозбірні оформлено виставку-нагадування «Царівна української літератури».

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше