• Зустріч з книжковою блогеркою Анною Полегенько в бібліотеці-філії №1 для дітей

    Зустріч з книжковою блогеркою Анною Полегенько в бібліотеці-філії №1 для дітей Зустріч з книжковою блогеркою Анною Полегенько в бібліотеці-філії №1 для дітей Зустріч з книжковою блогеркою Анною Полегенько в бібліотеці-філії №1 для дітей Зустріч з книжковою блогеркою Анною Полегенько в бібліотеці-філії №1 для дітей Зустріч з книжковою блогеркою Анною Полегенько в бібліотеці-філії №1 для дітей

    Сьогодні в світі книжкові блоги – зовсім не новина, а вже цілком сформований вид медіа зі своєю аудиторією та специфічними очікуваннями від контенту. Дивує й водночас тішить той факт, що зростає кількість книжкових блогів саме про українську дитячу й підліткову книжку.

    Любов до читання є потужною мотивацією створити власний затишний онлайн-простір, присвячений книзі. Така платформа дає повну свободу у виборі творів, висловленні оцінок щодо прочитаного та відсутності рамок для експериментів. Книжкові блоги є абсолютно різними − схожими на рецензії або відеоогляди, дають можливість концентруватись як на творах, так і на людях, які читають книжки.

    Днями в бібліотеці-філії №1 для дітей відбулася зустріч з відомою блогеркою, активною популяризаторкою літератури для дітей та підлітків Анною Полегенько. Книжковим блогінгом Аня займається вже п’ять років і радо ділиться досвідом зі всіма, хто сприяє промоції читання в цифровому середовищі.

    Головною темою змістовного спілкування з юними читачами та їхніми батьками були питання популяризації читання серед дітей та підлітків та любов до книжок. Аня розповіла присутнім про свою практику та мотивацію ведення публічного читацького щоденника, про значення читання особисто для неї, про улюблені книги та літературні жанри. Юна блогерка зазначила, що популяризує лише українську книгу.

    Надзвичайно цікавою була її розповідь про участь та перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Лідер читання», який щорічно проводить Національна бібліотека для дітей, адже саме він спонукав її до створення власного книжкового блогу.

    Оскільки зустріч з Анною надихнула дітей не тільки читати, а й створити власні блоги, гостя залюбки дала декілька цінних порад – з чого почати і яких помилок уникати.

    Надихнувшись теплою розмовою, хтось швиденько побіг додому, щоб зануритись в читання нової книги, а хтось – зняти першу сторіз для свого книжкового блогу.

    Щиро дякуємо нашим друзям-читачам Юлії Рососі та Лілії Прокопенко за ініціативу і організацію чудової й такої пізнавальної зустрічі, учасницям «Книжкового клубу БЦ» − за неймовірний подарунок – стосик книг від видавництва «Nasha іdea»! Відтепер читачі книгозбірні матимуть змогу відкрити для себе дивовижний світ пригод з файними мальописами.

     

    Тетяна Качанова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше