• Читай, пиши і розвивайся

    Читай, пиши і розвивайся Читай, пиши і розвивайся Читай, пиши і розвивайся Читай, пиши і розвивайся

    В Україні триває Національний тиждень читання, який розпочався 4 грудня. У ці дні відбуваються літературно-мистецькі заходи, флешмоби, поетичні читання, презентації книг, засідання читацьких клубів, під час яких читачі обговорюють улюблені літературні твори і ділитися враженнями від прочитаного.

    У рамках Тижня працівники бібліотеки-філії №4 сімейного читання організували зустріч читачів – учнів 5-В класу Білоцерківської гімназії-початкової школи №6 «Перспектива» з письменницею-краянкою Ганною Ручай, твори якої із задоволенням читають користувачі книгозбірні різних вікових категорій. Крім того вона є керівником літературної студії «Олександрійський бульвар», що працює при бібліотеці. Письменниця розповіла про роботу студії, познайомила з творами талановитих студійців, які були надруковані у збірках «Зухвалі романтики» та «Олександрійський бульвар». Учениця цього класу, учасниця студії Маргарита Батрак прочитала власне оповідання «Пригоди Шарика».

    Бібліотекарка Світлана Могорит повідомила, що гасло цьогорічного Національного тижня читання – «Бути своїми», яке нагадує про важливість зв’язку між поколіннями, читачами й літераторами та усіма українцями.

    Пані Світлана наголосила, що читання є важливим у часи миру, але ще важливішим – у часи випробувань. Книжки можуть стати нашим захистом і нашою зброєю, друзями і порадниками. Такі заходи надихають підтримувати українську книжку, щоб читання стало повсякденною звичкою кожного, а Акція – гарною традицією в передріздвяний час об’єднуватися навколо читання.

    Також 4–10 грудня можна долучитися до загальнонаціонального флешмобу в соцмережах й поділитися своїм читацьким досвідом із хештегами: #тижденьчитання2023, #бутисвоїми

     

    Галина Чередник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше