• Звичайні люди для надзвичайних справ

    Звичайні люди для надзвичайних справ Звичайні люди для надзвичайних справ Звичайні люди для надзвичайних справ Звичайні люди для надзвичайних справ Звичайні люди для надзвичайних справ

    5 грудня Україна та світ відзначає Міжнародний день волонтера. Волонтер – у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник, особистість, яка безкорисливо бере участь у реалізації відповідних громадських ініціатив та починань. Це люди, які працюють там, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах, будинках для людей похилого віку, допомагають воїнам.

    Історій про допомогу Збройнім Силам України безліч. Про це пишуть, говорять, знімають телесюжети. А є ті, хто допомагає тихо, за покликом душі і серця – це й мешканці села Вільна Тарасівка та Гайок.

    З нагоди Дня волонтера у приміщенні Вільнотарасівського закладу дошкільної освіти «Пролісок», де на даний час читачі бібліотеки-філії села Вільна Тарасівка беруть активну участь у плетінні сіток, бібліотечна фахівчиня Раїса Лисак провела День інформації «Звичайні люди для надзвичайних справ». Протягом дня до закладу приходили люди різного віку.

    Відвідувачі дізналися, що роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014 рік – саме Революція Гідності дала поштовх розвитку волонтерства у нашій країні, яке з поодиноких випадків виросло в потужний громадський рух. Волонтери заради ближнього жертвували всім, чим лише могли: часом, грошима, а іноді життям.

    Кожного дня сельчани плетуть сітки, в’яжуть теплі шкарпетки, виготовляють окопні свічки, шиють подушки, спідню білизну та патріотичні обереги. І це роблять люди, які не обов’язково були фахівцями з пошиття в минулому: колишні лікарі, інженери, вчителі, слюсарі, перукарі, бухгалтери, всі ті, хто має велике серце і бажання. А оскільки на дворі зима, зігріти захисників – на сьогодні першочергова задача.

    Пані Раїса зауважила, що ми даємо відсіч ворогу саме тому, що згуртовані як бджолиний вулик і в цьому наша суперсила.

    Також увазі користувачів була запропонована тематична виставка «Волонтери – люди доброї волі».

    Кожен з нас, обіймаючи будь-яку посаду або займаючи будь-яку нішу в суспільстві, повинен долучатися до гарної справи – допомагати Збройним Силам України!

    Доброта не знає меж – будь волонтером!

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше