• Волонтери – люди доброї волі

    Волонтери – люди доброї волі Волонтери – люди доброї волі

    5 грудня світ відзначає Міжнародний день волонтера. Це люди, які цілком безоплатно працюють там, де потрібна їхня допомога. Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014 рік. Саме Революція Гідності, а потім і війна на Сході, дали поштовх розвитку волонтерства в нашій країні, яке з поодиноких випадків виросло в потужний громадянський рух.

    У бібліотеці-філії №9 відбулася зустріч читачів – учнів 7-В класу СПМШ №16 (класовод Ж.М.Грищенко) з членом Білоцерківської волонтерської групи «Шалені бджілки» Оленою Тимофіївною Петровою. Пані Олена неодноразово бувала в бібліотеці і кожного разу читачі захоплювалися її невичерпною енергією і прагненням допомогти українським військовим. Допомога й справді суттєва: маскувальні сітки, «кікімори», сплетені руками жінок, захищають воїнів від ворожих обстрілів. А ще волонтери сушать овочі, шиють білизну, плетуть шкарпетки та збирають кошти на придбання необхідних матеріалів.

    Завідувачка книгозбірнею Катерина Волинець подякувала Олені Тимофіївні за неоціненну роботу, яку проводить волонтерська група «Шалені бджілки» та закликала дітей брати приклад з людей, які не шкодуючи ані часу, ані сил, допомагають воїнам відстояти МИР.

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше