• Пам’ятаємо. «Полк Азов – Янголи Маріуполя»

    Пам’ятаємо. «Полк Азов – Янголи Маріуполя» Пам’ятаємо. «Полк Азов – Янголи Маріуполя» Пам’ятаємо. «Полк Азов – Янголи Маріуполя» Пам’ятаємо. «Полк Азов – Янголи Маріуполя» Пам’ятаємо. «Полк Азов – Янголи Маріуполя»

    АЗОВЦІ – символ українського супротиву, стійкості, готовності захистити рідну землю. В пам’ять про тих воїнів, які до останнього подиху обороняли Маріуполь, підставляли братнє плече і загинули, виборюючи для українців волю і незалежність, у виставковій залі бібліотеки-філії №5 відкрилась виставка-реквієм «Полк Азов – Янголи Маріуполя».

    Авторка і організаторка серії виставок мама полеглого бійця полку «Азов» Владислава Литвиненка з позивним Вектор – Віра Литвиненко.

    З пам’ятних інформаційних постерів дивляться на відвідувачів виставкової зали 222 сильних, сміливих, закатованих, вбитих воїнів-захисників Маріуполя, які в оточенні, під постійними бомбардуваннями, штурмами переважаючого в силі ворога, без боєприпасів, їжі та води затримали рашистів на 86 днів. Відтягнувши на себе оскаженілого загарбника, дали змогу українській армії перегрупуватися та дочекатися надходження допомоги від західних партнерів.

    При виконанні бойового завдання під час оборони Маріуполя полягли і наші земляки. Олег Ратушинський, позивний Дим, загинув 15 квітня 2022 року під час прориву на фортецю «Азовсталь».

    Дмитро Круковський, позивний Електрик, загинув 29 липня 2022 року під час теракту в Оленівській колонії.

    На відкритті виставки матері полеглих героїв Віра Литвиненко, Галина Круковська поділились спогадами про найрідніших, які ніколи не повернуться з поля бою.

    Депутатка Білоцерківської міської ради, мама захисника Маріуполя бійця бригади «Азов» Леся Крижишевська, від себе особисто та від імені ГО «Ради дружин та матерів Захисників України «Жінки зі Сталі» подякувала присутнім, що прийшли віддати шану Янголам Маріуполя з полку «Азов» та нагадала про 700 полонених азовців, які до сьогодні знаходяться у ворожих катівнях.

    Ворог хотів знищити Азов в Маріуполі, але полк виріс став 12-ю бригадою особливого призначення «АЗОВ» Національної гвардії України. Тепер Азов – це не тисяча бійців, а десятки тисяч. Вони нищать ворога на найскладніших ділянках фронту.

    Пам’ятаємо про полеглих, допомагаємо ЗСУ. Слава Україні!

    Виставка діє до 15 грудня у міській виставковій залі бібліотеки-філії №5, за адресою: просп. Незалежності, 55.

     

    Любов Михайлюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше