• Щоб не прокралася війна

    Щоб не прокралася війна Щоб не прокралася війна Щоб не прокралася війна Щоб не прокралася війна Щоб не прокралася війна

    Нині багато діток із нетерпінням чекають на повернення своїх батьків та братів із зони бойових дій на сході країни. Малеча пише листи підтримки найріднішим, пишається татковим героїзмом та мужністю. Але, на жаль, не всі діти чітко усвідомлюють, де саме перебувають їхні рідні і як швидко вони зможуть повернутися додому…

    «Щоб не прокралася війна…» – під такою назвою в бібліотеці-філії №10 пройшла презентація коміксів «Визволення Маріуполя». Курінь «Козачата» пришкільного літнього табору «Країна козачат» недаремно вибрав цю тему, адже для дівчаток Сутиської Аріни та Шовгелі Ані слово «війна» зайшло в рідну домівку – в однієї батько воював, інша – переселенка з Донбасу, де залишилися бабуся й дідусь.

    «Козачата», слідуючи командам та реплікам командирів, відтворювали події 9 травня 2014 року в Маріуполі, згідно з фразами героїв коміксів. Поділившись на загони «Азов» та «Чорні запорожці», обрали командирів з позивними Лев та Леопард.

    «Вперед, хлопці, робимо блокпости!» – дружньо передаючи «будівельний матеріал», спорудили із списаних книг надійні укріплення, увінчавши зверху українським прапором.

    На репліку «От завдання отримали – сепарське місто захищати» – створили колаж «Це наше місто, українське, тут українці живуть!».

    «Місцеві жителі» збирали корзинки у підтримку українських захисників. Чого тільки там не було від щедрих «маріупольців»!

    «Повідомлення» в штаб 72-ї ОМБр потрібно було пронести, обминаючи перешкоди та ворожі засідки. «Допомога» хутко проповзла через вузькі «тунелі». А коли по військовим почали вести прицільний вогонь, наші «снайпери» дали достойну відповідь, влучно попадаючи в ціль.

    «У нас поранені!» – дівчатка-медсестри уміло зробили перев’язки.

    «Командире! Вивези нас звідси!» – Лев та Леопард, разом з помічниками, утворивши «човники», вивезли «місцевих жителів», підбираючи їх по дорозі.

    Не злякали «бійців» навіть «барикади».

    – «Що робити? Тільки вперед!»…

    P.S. Сьогодні місто Маріуполь – надійний форпост на південному кордоні України. Флеш-мобом з гаслами «Маріуполь – українське місто», «Україна без війни!», «Ми – українці!» закінчилася презентація-засторога «Щоб не прокралася війна…».

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше