• Сила поетичного слова Андрія Кириченка

    Сила поетичного слова Андрія Кириченка Сила поетичного слова Андрія Кириченка Сила поетичного слова Андрія Кириченка Сила поетичного слова Андрія Кириченка Сила поетичного слова Андрія Кириченка

    «Війна і книги» – під такою назвою у бібліотеці-філії №6 відбулася зустріч військового поета, письменника, члена Національної спілки письменників України, кадрового офіцера 72-ої ОМБр ім. Чорних Запорожців Андрія Кириченка з учнями 9-А класу Білоцерківської гімназії-початкової школи № 21 (класний керівник Ольга Балас).

    Про війну молодий талановитий літератор знає не з книг, телебачення чи соціальних мереж. Він з перших днів неоголошеної війни боронив східні кордони нашої держави від російських загарбників та сепаратистів. В перервах між боями майор писав вірші.

    У творчому доробку поета 4 поетичні збірки «Ось така війна», «Це наша правда», «Гільзи в кишені», «Крила ангельських крил» та 1 збірка прозових творів «Мисливці за градами». Письменник-військовий – володар багатьох різноманітних нагород: він є лауреатом літературно-мистецьких премій ім. Василя Симоненка та ім. Івана Нечуя-Левицького, лауреатом Всеукраїнського літературного конкурсу малої прози імені Івана Чендея, лауреатом І Всеукраїнського літературного конкурсу малих прозових форм імені Василя Стефаника тощо. За прозову збірку «Мисливці за градами» став лауреатом Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. М. Коцюбинського, а також отримав премію Міністерства Оборони України ім. Б.Хмельницького за найкраще висвітлення військової тематики у художніх творах.

    Твори пана Андрія про війну, життя і любов. Книги всі різні, мабуть тому вони дозволяють читачу побачити бойові дії з різних ракурсів очима кадрового військового.

    Дев’ятикласники мали нагоду ознайомитися з кожною збіркою письменника. Затамувавши подих, учні слухали вірші у виконанні автора. На прохання присутніх звучала інтимна та пейзажна лірика, а також вірші-посвяти побратимам. Змусив усіх замислитися вірш «Декалог українського націоналіста», який ввійде в нову збірку, яка готується до друку, та вірш «Піксель і келар», який в Інтернет-конкурсі «Війна. Кохання. Перемога» ввійшов у Топ-10 кращих віршів із 508 поезій, поданих на конкурс.

    Учасники заходу були вражені поетичним і декламаторським талантом Андрія Кириченка. Адже, у кожному рядку поезій, які звучали з вуст поета, йшлося про події, що відбувалися і відбуваються на території України під час російсько-української війни. Це і обстріли, і поранення, і смерть бойових побратимів. Вірші занурюють свідомість читача у вир подій і допомагають зрозуміти, що переживають наші військові у цій кровопролитній війні.

    Досягненням у творчості Андрія Кириченка є й те, що його вірші стали піснями. На вірші пана Андрія співають – Юлія Майборода «Бандерівна», лауреат фестивалю «Пісні, народжені в АТО» Іван Стратієнко, львівська співачка Люсьєна Винокурова, Олег Бородай «Покоління війни» та гурт «Назустріч Сонцю» «Герої важких часів».

    Андрій Степанович розкрив присутнім секрет – до друку готується нова поетична збірка, куди ввійде близько 90 віршів та прозова збірка із 28 новел.

    Після зустрічі з дев’ятикласниками відбулося щире спілкування автора з працівниками бібліотеки та шанувальниками його творчості, яке дозволило глибше пізнати суть поезії Андрія Кириченка, а також придбати збірки з підписом автора.

    Присутні на заході подякували Андрію Кириченку за цікаву зустріч і побажали нових творчих здобутків.

    Запрошуємо поціновувачів творчості Андрія Кириченка в бібліотеку для подальшого «спілкування» з книгами автора.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше