• Дивовижні місця України

    Дивовижні місця України Дивовижні місця України

    12 жовтня в бібліотеці-філії села Вільна Тарасівка для найактивніших читачів відбулася година краєзнавства «Дивовижні місця України. Парк Олександрія». Книжкова тематична виставка «Олександрія – стежками історії» познайомила читачів книгозбірні з літературою про минуле і сучасне парку.

    Бібліотекарка розповіла присутнім про те, що парк «Олександрія» є прикладом класичного стилю з елементами романтизму і сентименталізму. На 400 гектарах відображається неповторне поєднання архітектурних творінь людини із дібровами, галявинами і ставками, що створила матінка-природа.

    Це романтичне місце було створене за задумом Олександри Браницької, дружини коронного гетьмана Речі Посполитої, що володів цими землями з кінця ХVIII століття. Подорожуючи країнами Європи, жінка милувалась парками біля замків і маєтків, тому вирішила і в своєму графстві створити щось казкове.

    Для виконання цієї місії Олександра запросила відомого французького архітектора Мюффо. Він став автором генерального плану дендропарку.

    11травня 2014 року був відкритий пам’ятник Олександрі Браницькій, створений Максимом Василенко. Встановлено скульптуру біля відбудованого Танцювального павільйону.

    Державний дендрологічний парк «Олександрія» був домінантом у проекті «Сім чудес України».

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше