• Заповідана і заповітна «Олександрія»

    Заповідана і заповітна «Олександрія» Заповідана і заповітна «Олександрія» Заповідана і заповітна «Олександрія»

    7 вересня в бібліотеці-філії №3 відбувся День краєзнавства «Заповідана і заповітна «Олександрія». Книжкова тематична викладка познайомила читачів книгозбірні з літературою про минуле і сучасне парку.
     
    Особливу увагу привернула виставка акварелей Володимира Кокоріна «Диво-перлина рідної Білої Церкви» та вернісаж дитячих малюнків «Перлина зоряна, незвідана надія, сльоза очей моїх – «Олександрія». Бібліо-парасолька «Олександрія» в поезії» містила в собі маленький «секрет»: на зворотній стороні листівок з видами парку можна прочитати вірші про «Олександрію» та місто.
     
    Протягом дня захід відвідали учні 5-х, 6-х, 7-х класів БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК». Діти вирушили в історичний екскурс «Мій парк «Олександрія», в твоїй легенді я стою…», під час якого дізналися про історію та сьогодення 230-річного парку, невідомі сторінки його заснування, ознайомилися з таємницями та легендами дендропарку.
     
    Школярі переглянули документальний фільм «Біла Церква. 7 чудес України», відповіли на запитання вікторини «Моя «Олександрія», зачитали уривки з нової книги науковця Євгена Чернецького і журналістки Таїни Братченко «Таємниці парку «Олександрія».
     
    Відвідайте «Олександрію»! Відчуйте подих століть! Отримайте насолоду від її краси та величності!

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше