• Зачаруй нас, «Олександріє!»

    Зачаруй нас, «Олександріє!» Зачаруй нас, «Олександріє!» Зачаруй нас, «Олександріє!»

    Цьогоріч дендропарку «Олександрія» виповнюється 235 років. Ювілею прекрасної перлини Білої Церкви, подарованій світу династією графів Браницьких, був присвячений День інформації «Зачаруй нас, «Олександріє»!», що відбувся в бібліотеці-філії №1 для дітей.

    Протягом дня бібліотекарі знайомили користувачів книгозбірні з літературою, представленою на книжковій виставці «Олександрія» − рукотворне диво». Ці книги про минуле і сучасне парку, саме вони допоможуть дізнатися більше про його історію та сьогодення, викликати бажання знову його відвідати, щоб вкотре помилуватися неповторною красою і, можливо, відкрити знайомі місця по-новому.

    Під час краєзнавчого екскурсу«Дивовижна «Олександрія»юні читачі дізналися про заснування дендропарку, ознайомилися з його легендами; ознайомилися з уривками з книги науковця Євгена Чернецького і журналістки Таїни Братченко «Таємниці парку «Олександрія». Діти охоче відповідали на питання вікторини «Що ти знаєш про «Олександрію»?»

    Читачі залюбки переглянули відеофільм «Прогулянка. Парк «Олександрія»», створений чудовою білоцерківською родиною Кузьменків. Під час віртуальної мандрівки дітлахи дізналися про рослинний світ парку, «відвідали» розарій та алею бузку, «відпочили» на Великій галявині, милуючись тюльпановим деревом.

    Окрасою заходу став поетичний віночок ««Олександріє», я чую музику твою». Радо ділилися юні читайлики віршами про парк.

     

    Юлія Волошина.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше