• Пам’ятаймо Чупринків заповіт

    Пам’ятаймо Чупринків заповіт Пам’ятаймо Чупринків заповіт Пам’ятаймо Чупринків заповіт

    1 жовтня на свято Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо 81-у річницю створення Української Повстанської Армії, яка не мала аналогів у світовій історії. Армія, яка вкрила себе невмирущою славою в боротьбі за створення Української Незалежної держави.

    Цю армію називають армією безіменних, бо ведучи боротьбу з двома жорстокими тоталітарними режимами – фашистським і більшовицьким, в умовах підпілля, кожен повстанець, від головного командира і до рядового вояка, мали псевдо для ворогів і для своїх. Тільки після смерті повстанця дозволялося розкрити його справжнє ім’я і прізвище, за умови, що це не приведе до репресій його рідні і не зашкодить повстанській справі.

    Десятки, сотні тисяч найсвідоміших українських синів і дочок віддали своє життя за Україну.

    До цієї історичної дати фахівчині філії №3 провели біографічний урок-розвідку «Пам’ятаймо Чупринків заповіт». Учасниками заходу стали членкиніклубу «Пролісок» Академії пенсіонерів Благодійного фонду Костянтина Єфименка.

    Бібліотекарки розповіли присутнім про славний рід Романа Шухевича, про становлення майбутнього Головнокомандуючого УПА, про його заняття спортом, навчання в консерваторії, боротьбу за Україну, ув’язнення, про те, як він став генералом Тарасом Чупринкою, про його героїчну загибель та роль в історії України.

    Кожен відвідувач філії мав змогу ознайомитися з тематичною літературною викладкою «Пам’ятаймо Чупринків заповіт», коментований огляд якої зробили фахівчині.

    Доповнив розповідь перегляд документального фільму «Роман Шухевич. Цікаві факти життя».

    Вихованка гуртка «Я – оратор» Дарина Юрчик прочитала вірш Леоніда Гажали «Воїнам УПА».

    Слова Шухевича, що «мудрого не одурити, чесного не купити, мужнього не зламати» варто пам’ятати. Прапор волі, піднесений воїнами УПА, ніколи не впаде! Слава Україні!

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше