• Бабин Яр – наша печаль і скорбота

    Бабин Яр – наша печаль і скорбота Бабин Яр – наша печаль і скорбота Бабин Яр – наша печаль і скорбота

    У вересні та жовтні 1941 року в Бабиному Яру нацистами було знищено до 200 тисяч громадян України. До Бабиного Яру були відправлені тисячі євреїв, ромів, українців, військовополонених, підпільників та багато інших мешканців Києва. Значною частиною убитих були жінки, діти і люди похилого віку.

    29 вересня для учнів 9-А класу Білоцерківської гімназії початкової школи №15 фахівчині філії №3 разом з вчителькою історії Аллою Павленко провели годину скорботи «Бабин Яр – наша печаль і скорбота».

    Під час заходу діти дізналися про велику київську трагедію, яка довгі роки замовчувалася і лише із здобуттям Україною незалежності стала відома широкому загалу.

    Свою розповідь про безумства нацистів бібліотекарки доповнили відеопоказом «Бабин Яр – трагедія людства на українській землі».

    Затамувавши подих, присутні слухали розповідь про ті жахливі події. Підлітків зацікавили матеріали, розміщені на викладці літератури «Бабиним Яром летять журавлі…», особливо книга-документ Анатолія Кузнєцова «Бабин Яр». Роман і досі перевидають у різних країнах. У 2009-му вийшов, нарешті, український переклад.

    Час безсилий стерти пам’ять. Забути – означає зрадити. Ми схиляємо голови перед усіма жертвами Бабиного Яру.

     

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше