• Трагедія Бабиного Яру

    Трагедія Бабиного Яру Трагедія Бабиного Яру Трагедія Бабиного Яру Трагедія Бабиного Яру

    У 2022 році виповнюється 81 рік від початку масових страт у Бабиному Яру. У вересні та жовтні 1941 року нацистами було знищено 200 тисяч громадян. До Бабиного Яру окупанти відправили тисячі військовополонених, підпільників, священнослужителів та інших мешканців Києва, серед яких були євреї, роми, українці. Значна частина убитих − жінки, діти, люди похилого віку.

    29 вересня в бібліотеці-філії №3 відбулася година-реквієм «Щоб пам’ять про Бабин Яр ніколи не згасла» для членів клубу «Пролісок».

    Напередодні для учнів ДНЗ БПТУ ім. П.Поповича бібліотекарі провели годину-реквієм, присвячену пам’яті жертв Бабиного Яру. Учасники заходу дізналися про велику київську трагедію, яка довгі роки замовчувалася.

    Свою розповідь про безумства нацистів під час війни бібліотекарі доповнили відеопоказом «Трагедія Бабиного Яру – трагедія українського народу». Затамувавши подих, користувачі слухали розповіді про ті жахливі події.

    Присутніх зацікавили матеріали, розміщені на книжковій виставці «Понад Бабиним Яром летять журавлі». Усі бажаючи мали можливість ознайомитися з літературою про всесвітньо відоме місце трагедії.

    Увазі читачів було запропоновано огляд-діалог за книгою А.Кузнецова «Бабин Яр», в якій зібрано розповіді тих, хто вижив і своїми очима бачив страшні події вересня 1941 року.

    Нині, коли наша країна знаходиться в стані війни, вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру стає особливо важливим.

     

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше