• Їх тисячі лягли у Бабин Яр… Їх тисячі лягли у Бабин Яр… Їх тисячі лягли у Бабин Яр… Їх тисячі лягли у Бабин Яр…

    У цьому році виповнюється 80 років від початку масових страт єврейського населення в Бабиному Яру. У вересні та жовтні 1941 року нацистами на цьому місці було знищено до 200 тисяч громадян. Лише за два дні, 29 та 30 вересня 1941 року, було вбито більше 30 тисяч євреїв. До Бабиного Яру були відправлені тисячі євреїв, ромів, українців, військовополонених, підпільників, священнослужителів та багато інших мешканців Києва. Значна частина убитих були жінки, діти і люди похилого віку.

     
    29 вересня в бібліотеці ДНЗ БПТУ ім. П.Поповича працівники філії №3 КЗ БМР Білоцерківської ЦБС ім.П.Красножона разом з бібліотекарем училища провели годину скорботи «Їх тисячі лягли у Бабин Яр».
     
    Під час виховного заходу молодь дізналася про велику київську трагедію, яка довгі роки замовчувалася і лише тільки із здобуттям Україною незалежності стала відома широкому загалу.
     
    Свою розповідь про безумства нацистів під час війни бібліотекарі доповнили відеопоказом «Трагедія Бабиного Яру – трагедія українського народу».
     
    Затамувавши подих, молодь слухала розповіді про ті жахливі події.
     
    Учнів зацікавили матеріали, розміщені на книжковій виставці «Понад Бабиним Яром летять журавлі». Учасники заходу мали можливість познайомитися з літературою про всесвітньо відоме місце трагедії, що стало символом Голокосту, найбільшим інтернаціональним цвинтарем в Україні.
     
    Увазі присутніх був запропонований огляд-діалог за книгою А.Кузнецова «Бабин Яр», в якій зібрано розповіді тих, хто вижив і своїми очима бачив страшні події вересня 1941 року.
     
    Нині, коли наша країна знаходиться в стані війни, вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру стає особливо важливим.
                                                                                            
    Наталія Добровольська



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше