• Українська держава гетьмана Скоропадського

    Українська держава гетьмана Скоропадського Українська держава гетьмана Скоропадського Українська держава гетьмана Скоропадського Українська держава гетьмана Скоропадського

    До 150-річчя від дня народження Павла Скоропадського в бібліотеці-філії №3 відбувся День інформації «Українська держава гетьмана Скоропадського».

    З метою формування у молоді поняття про історичну постать Скоропадського, як останнього гетьмана України, талановитого військового і палкого патріота читачів − для учнів ДНЗ БПТУ ім. Павла Поповича працівники філії №3 провели пізнавальну годину з відеопоказом «Ім’я в історії: Павло Скоропадський».

    Захід розпочався розповіддю про рід Скоропадських. Детально зупинилися на дитячих та юнацьких роках майбутнього гетьмана, а також його військово-політичній кар’єрі. Досить цікавим був відеофільм «Українська держава Скоропадського» про успіхи та невдачі гетьманського режиму в Україні, який присутні залюбки переглянули та коментували. Чимало цікавого учні дізналися й про роки перебування гетьмана в еміграції, його особисте життя та нащадків.

    Зацікавив юнаків той факт, що Скоропадський неодноразово відвідував Білу Церкву і сьогодні його ім’я носить одна з вулиць міста.

    Книжкова виставка-персоналія «Павло Скоропадський – історичний портрет на тлі епохи» привернула увагу присутніх своїми документальними матеріалами. Всі охочі могли ознайомитися з життєписом великого українця.

    Активну участь в проведенні бібліографічної розвідки «Зрікся влади, але не зрікся України» взяли членкині клубу «Пролісок» Академії пенсіонерів Благодійного фонду Костянтина Єфименка. Цікавою для жіноцтва стала інформація: «Факти життя Павла Скоропадського» та «Останні з роду Скоропадських».

    Книжкова виставка «Українська держава гетьмана Скоропадського» допомогла скласти історичний портрет самого неоднозначного гетьмана України.

    День інформації, проведений працівниками філії – це спроба об’єктивного висвітлення життя і діяльності Павла Скоропадського, як у загальноісторичному контексті, так і в плані пізнання його як особистості. Ми віддаємо шану людині яка зробила все можливе для утвердження України.

     

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше