• Пташок виготовляємо, весну закликаємо

    Пташок виготовляємо, весну закликаємо Пташок виготовляємо, весну закликаємо Пташок виготовляємо, весну закликаємо

    Щорічно на початку квітня вся планета відзначає Міжнародний день птахів. Свято, присвячене поверненню перелітних птахів, знаменує прихід весни й оновлення природи. У цей день діти різного віку роблять вироби у вигляді пташок. В сиву давнину, наші предки щиро вірили, що птахи приносять людям щастя і робили маленьким діткам іграшки у вигляді пташок.

    На майстер-клас «Пташок виготовляємо, весну закликаємо» працівники філії №6 запросили читачів − учнів 4-Б класу БПШ №23 (класовод Ірина Пащенко).

    Діти разом з бібліотекарями здійснили мандрівку у Птахосвіт, під час якої дізнались багато цікавих фактів з життя птахів. Говорили про птахів, які стали народними символами України, серед них: лелеки, ластівки, журавлі, жайворонки. Присутнім були презентовані книги з тематичної добірки «Весну на крилах птахи принесли»: О.Ільченко «Птахи», Я.Левчук «Пізнай і полюби», М.Воїнственський «Птахи». Сподіваємося, що презентовані бібліотекарями видання допоможуть пізнати цікавий світ птахів, а вірш Д.Павличка «Птиця» доведе необхідність дбайливого ставлення до них.

    Четвертокласники взяли активну участь у вікторині «Пташині секрети». Кращими знавцями «секретів» стали: Андрій Карпенко, Марія Пархомець та Максим Сіроус.

    Увазі читайликів був запропонований майстер-клас з виготовлення пташок. Секретами майстерності поділилася вчителька БПШ №23, активна користувачка книгозбірні − Ірина Пащенко. Вона зауважила, що пташка – це не тільки символ щастя, але й чудова іграшка.Учасники заходу створювали маленьких ніжних пташечок, поєднуючи декілька технік декоративно-ужиткового мистецтва: аплікацію та плетіння.

    Усі дітки дуже старалися, і хоч шаблони були однакові, кожна робота відрізнялась від іншої своєю неповторністю. Згодом птахами прикрасили деревце. З весняним настроєм, творчим захопленням і яскравими диво-птахами зустрічала дітвора наближення тепла і сонця!

    Доповненням до власноруч виготовлених птахів стали птахи-тістечка, якими бібліотекарі пригостили маленьких майстрів.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше