• Таємниці Замкової гори

    Таємниці Замкової гори Таємниці Замкової гори Таємниці Замкової гори Таємниці Замкової гори Таємниці Замкової гори

    На початку лютого бібліотечні фахівчині книгозбірні №2 спільно з бібліотекаркою Білоцерківської гімназії – початкової школи №13 Іриною Співак організували зустріч з археологом, істориком-краєзнавцем, лауреатом міської літературно-мистецької премії ім. І.С.Нечуя-Левицького Сергієм Різником.

    Справі археології Сергій Борисовичвіддав понад сорока років свого життя. Він брав участь у понад десяти наукових експедиціях Інституту археології НАН України. Під час заходу п’ятикласники дізналися багато нового про одне з найцікавіших місць Білої Церкви – Замкову гору.

    Розповідь краєзнавця супроводжувалась демонстрацією світлин та документів з авторського архіву. На зустріч археолог приніс предмети, які були знайдені під час розкопок на Замковій горі: кілька різних типів плінфи (старослов’янської цегли) з церкви древнього Юр’єва, плитку часів Київської Русі, по якій можливо ходив Ярослав Мудрий, уламок жорнова, підкова, фрагменти амфор Причорномор’я, точильний брусок для заточування мечів.

    Зустріч відбулася у вигляді цікавої та відвертої бесіди і викликала жвавий інтерес у школярів, які задавали чимало запитань гостю.

    Завідувачка бібліотекою Світлана Линник ознайомила присутніх із книгами автора: «Археологічний фотоатлас Замкової гори», який вміщує 158 фотографій земельних робіт на Замковій горі та «Прогулянки по древньому Юр’єву», єдиною збіркою, що доносить історію виникнення та існування літописного града на Росі.

    Наприкінці заходуприсутні щиро подякували Сергію Борисовичу за змістовну екскурсію-розповідь.

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше