• Євген Чернецький – історик, краєзнавець, науковець

    Євген Чернецький – історик, краєзнавець, науковець Євген Чернецький – історик, краєзнавець, науковець

    13 січня увазі користувачів книгозбірні №3 був запропонований історичний акцент «Євген Чернецький – історик, краєзнавець, науковець» (з нагоди 50-річчя від дня народження). Учасниками заходу стали учні 9-А класу Білоцерківської гімназії-початкової школи №15.

    Євген Анатолійович – надія і гордість наукових кіл не тільки Білої Церкви. Його ім’я відоме далеко за межами України. Архіви Білорусі, Естонії, Латвії, Литви, Молдови, Польщі, України, Росії та Фінляндії, не кажучи вже про Білу Церкву – постійне місце його досліджень і пошуків.

    Копітка і наполеглива праця науковця увінчана великою кількістю видань. Значна редакторська робота, плідна діяльність укладачем і упорядником також дає свої результати.

    Євген Чернецький – завідувач відділом інформаційно-краєзнавчої роботи КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона, лауреат Білоцерківської міської молодіжної літературно-мистецької премії ім. М.Вінграновського, Білоцерківської міської літературно-мистецької премії ім. І.Нечуя-Левицького.

    Присутні ознайомилися з виставкою-персоналією, на якій були представлені книги краєзнавця, що є у фонді бібліотеки-філії №3.

    Читачі зацікавилися екскурсійним маршрутом за книгою Євгена Чернецького «Історія Білої Церкви». Це видання популярно розповідає про історію Білої Церкви, яка наближається до свого тисячолітнього ювілею та є одним із символів Київщини. Долі білоцерківців та життя міста висвітлені на тлі історії Центрально-Східної Європи.

    Читачі ознайомилися з історією края, над яким гордо височіли вежі Білоцерківського замку, який захищала білоцерківська шляхта та козацтво, яким милувалися письменники і митці.

    Бібліотечні фахівці побажали здоров’я, наснаги, творчого горіння пану Євгену.

     

    Тетяна Драбинко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше