• Вивчаємо історію міста з Сергієм Різником

    Вивчаємо історію міста з Сергієм Різником Вивчаємо історію міста з Сергієм Різником

    Працівники бібліотеки №6 провели зустріч з Сергієм Різником, автором книги «Прогулянка по древньому Юр’єву». У подорож Сергій Борисович запросив читачів – учнів 8-Б класу (вчитель Тетяна Косолап) та 10-А класу (вчитель Леся Довгаль) БЗШ №21.

    Розповідь краєзнавця, археолога, історика супроводжувалась слайд-презентацією фото та документів з авторського архіву. Учасники заходу мали можливість доторкнутися до предметів, які були знайдені під час розкопок на Замковій горі: кількох різних типів плінфи (старослов’янської цегли) з церкви древнього Юр’єва, плитки часів Київської Русі, по якій, можливо, ходив Ярослав Мудрий, уламку жорнова, підкови, фрагменту амфор Причорномор’я, точильного бруска для заточування мечів. Присутні також дізналися, що вийшла друга книга Сергія Різника «Археологічний фото-атлас Замкової гори», який вміщує 158 фотознімків про земельні роботи на Замковій горі.

    Презентацію книги «Прогулянка по древньому Юр’єву» провела завідувачка філією №6 Надія Гаврилова. Чому не можна пити пів келиха пива, які дикі тварини жили в ті часи на Пороссі, де були поля, а де сінокоси на території Юр’єва, про цеглину «Ярусю» – це далеко не повний перелік секретів книги, які розкрила Надія Миколаївна читачам. Слід відмітити, що книга «Прогулянки по древньому Юр’єву» – єдина збірка, що розкриває історію виникнення та існування літописного града на Росі. Автор намагається дати відповідь на запитання «Як будувалось старослов’янське місто та які матеріали і технології були використані при зведенні оборонних укріплень за часів Київської Русі?».

    Після цікавої та пізнавальної екскурсії діти задавали не менш цікаві запитання, на які Сергій Борисович давав вичерпні відповіді. Книгу з автографом в подарунок отримала учениця 10-А класу Ангеліна Іванченко, яка правильно відповідала на бліц-вікторину від автора.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше