• Україна колядує

    Україна колядує Україна колядує Україна колядує

    Колядки, щедрівки, засівалки − невід’ємні атрибути зимової пори. Тексти різдвяних пісень дозволяють замислитись над історією народження Христа, а мелодії підтримують святковий настрій. А ще, в колядках звучать побажання успіхів у господарюванні, щастя в родині, здійснення задумів і мрій.

    Зазвучали колядки і в стінах бібліотеки-філії №6 під час етногодини «Колядуємо усі: і дорослі і малі». До учасників заходу з привітальним словом звернулася завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова, яка розповіла про християнську історію свята в Україні та про традиції святкування Різдва.

    Щороку приходить дітвора в книгозбірню №6, щоб взяти участь у конкурсі колядок. Цей рік не став винятком. З добрим настроєм і позитивними думками на конкурс «Колядують зорі на Різдво» зібралися колядники – 19 читачів-дітей різного віку: від 6 до 10 років. Під час конкурсу звучали нові та давно забуті колядки, а також колядки, які розкривають сьогодення українців – побажання якнайшвидшої Перемоги у російсько-українській війні. Кульмінацією конкурсу стало виконання колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю» та «Хай Ісус мале дитя». Душевно і мелодійно співали всі присутні і цей спів йшов від душі.

    Діти готувалися до конкурсу, вивчали різноманітні віншування. Журі у складі: Валентини Бадзюх – читачки філії, Вікторії Захарчук − вчительки БПШ №23 та бібліотекарки Людмили Романюк, визначили переможців.

    Переможцями конкурсу стали: Ольга Замастеренко, Дмитро Хрищенюк, Злата Польська. Заохочувальні подарунки отримали: Варвара Середа, Максим Драч та Варвара Крилова. Всі учасники конкурсу отримали солодощі. Дякуємо Волонтерському штабу ТРО (Дмитро Киришун) та ГО «МО» за солодкі подарунки для учасників конкурсу.

    У книгозбірні була розгорнута книжкова виставка «Ходить містом коляда». Книги, розміщені на виставці, знайомлять користувачів з історією та традиціями зимових свят, різдвяно-новорічною обрядовістю українського народу,колядками та щедрівками, які шануються в Україні. То ж зберігайте, вивчайте та співайте різдвяні колядки! Нехай Ваш дім наповнюється щастям, затишком і радістю у ці святкові дні!

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше