• Україна колядує, колядує дітвора

    Україна колядує, колядує дітвора Україна колядує, колядує дітвора Україна колядує, колядує дітвора

    Різдвяні свята − найулюбленіший час дітей. Це радість, веселощі, подарунки, колядки і щедрівки, які вони несуть від хати до хати, бажаючи миру, добра та достатку.

    Щороку приходить дітвора в бібліотеку-філію №6, щоб взяти участь у конкурсі колядок. Цей рік не став винятком.

    З добрим настроєм і позитивними думками на конкурс «Україна колядує, колядує дітвора» зібралися колядники – 15 читачів-дітей різного віку: від 6 до 10 років.

    До учасників заходу з привітальним словом звернулася завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова, яка розповіла про християнську історію свята в Україні та про традиції святкування Різдва.

    Під час конкурсу звучали як нові, так і давно забуті колядки. Кульмінацією дійства стало виконання колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю» усіма присутніми.

    Конкурсанти, розкрили традиції свят зимового циклу, продемонстрували знання змісту текстів біблійної і світської частини колядок і різдвяних віншувань, творчу індивідуальність.

    Діти готувалися до конкурсу, вивчали різноманітні віншування. Журі у складі читачок філії: Альони Клюєвої, Олени Пересунько та бібліотекарки Людмили Романюк, визначили переможців.

    Перемогу здобули: Катерина Клюєва, Аріна Крєцу, Злата Польська, Захар Козій. Усі учасники конкурсу отримали заохочувальні призи − солодощі від МО «Жіноча Громада».

    Тож нехай ці Різдвяні віковічні колядки принесуть усім добрим людям многії літа у мирі, здоров’ї, достатку і наповнять великою любов’ю кожну оселю, кожну душу і кожне людське серце. Якщо живуть ці духовні пісні серед людей – живе і процвітає Україна!

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше