• Хай уся земля почує – Україна колядує

    Хай уся земля почує – Україна колядує Хай уся земля почує – Україна колядує Хай уся земля почує – Україна колядує


    Різдво – одне з найбільших християнських свят, що наповнює наші серця сподіваннями, радістю та зігріває душі величальними колядками і віншуваннями. Вже стало доброю традицією у дні Різдвяних свят приймати колядників. Щороку від хати до хати ходить українська коляда і колядує поміж людьми, даруючи усім родинам звістку про народження Сина Божого, добро і радість.

    Щороку приходить дітвора в бібліотеку-філію №6 щоб взяти участь у конкурсі колядок. Цей рік не став винятком. З добрим настроєм і позитивними думками на конкурс «В дім колядники зайдуть і добробут принесуть» зібралися колядники – 19 читачів-дітей різного віку: від 4 до 12 років.

    Працівники книгозбірні розповіли присутнім про народження Ісуса Христа, народні звичаї та традиції, пов’язані із святкуванням Різдва Христового. Читачі переглянули мультфільм «Різдвяна казка» за мотивами оповідання «Сльоза» Марка Черемшини та взяли участь у новорічно-різдвяній вікторині-кросворді «Як сказати одним словом». У книгозбірні розгорнута книжкова виставка «Різдвяних свят чарівні миті».

    Кульмінацією заходу сталистаровинні колядки в сучасній інтерпретації. З особливим теплом і натхненням була виконана Кирилом Семенюком величальна «Добрий вечір тобі, пане Господарю». Її підхопили всі присутні в читальній залі.Усі діти готувалися до конкурсу, вивчаючи різноманітні віншування. Та все ж, журі у складі читачів філії: Тетяни Тимкович, Альони Клюєвої та Валентини Підгайної визначили переможців. Переогу здобули: Катерина Сергієнко, Ангеліна Фощаніна та Денис, Назар і Катерина Клюєві. Всі учасники конкурсу отримали заохочувальні призи – солодощі. Колядка у виконанні Катерини Сергієнко стала завершальним акордом свята.

    Тож нехай ці Різдвяні віковічні колядки принесуть усім добрим людям многії літа у мирі, здоров’ї, достатку і наповнять великою любов’ю кожну оселю, кожну душу і кожне людське серце. Якщо живуть ці духовні пісні серед людей – живе і процвітає Україна!

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше