• СНІД – ворог непомітний

    СНІД – ворог непомітний СНІД – ворог непомітний

    Щорічно 1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людейнесе ця глобальна проблема.

    Ще в середині минулого століття ніхто б і не подумав, що колись з’явиться хвороба, здатна знищити імунітет людини. Але у 1981 році у США було зареєстровано перші випадки дивної хвороби. Вона вражала імунітет людини, яка ставала беззахисною перед будь-якою інфекцією.

    1 грудня у бібліотеці села Вільна Тарасівка юнацтво взяло участь у інформаційнійгодині«СНІД – ворог непомітний, але смертельний».

    Бібліотекарка розповіла читачам про історію виникнення СНІДу та про творця «червоної стрічки» − американського художника Франка Мура, який став жертвою епідемії. Пані Раїса наголосила, щополовина нових випадків ВІЛ-інфікування припадає на молодих людей віком до 18 років. Більшість із них інфікується через ін’єкційне споживання наркотиків або через незахищені сексуальні контакти з ВІЛ-інфікованими.

    Учасники заходу ознайомилися з книжковою виставкою «Зупинимо СНІД – поки він не зупинив нас!», на якій представлені видання, що розкривають історію виникнення ВІЛ/СНІДу, шляхи його поширення, інформують про стан захворюваності в Україні та заходи запобігання епідемії.

    Пам’ятаймо! СНІД ще не переможений, ось чому так важливо навчитися слухати тих, хто опинився по той бік біди. Бережіть себе, піклуйтеся про ближніх. Будьте здорові!

     

    Раїса Лисак.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше