• Берегиня українського духу

    Берегиня українського духу

    Як данина пам’яті видатній патріотці, до 115-ї річниці від дня народження української поетки, публіцистки, діячки ОУН Олени Теліги у бібліотеці села Вільна Тарасівка відбулася літературна година «Не треба слів, хай буде тільки діло...».

    На захід завітали як дорослі користувачі книгозбірні, так і юнацтво. Бібліотекарка розповіла присутнім про коротке, але таке яскраве й героїчне життя самобутньої авторки, полум’яної публіцистки, організаторки літературно-мистецької справи, активної учасниці національного руху 30-40х років ХХ ст., яка вражала сучасників своєю цілісністю йбезкомпромісністю, духовною величчю.

    Пані Раїса відмітила, що творча спадщина Олени Теліги невелика. За своє коротке життя О.Теліга не встигла видати жодної власної збірки. Лишеза кордоном вийшли три невеличкі збірки поезій.

    Читачам був запропонований перегляд літератури «Берегиня українського духу», під час якого вони мали можливість познайомитися з публікаціями про життя та творчість Олени Теліги, фотодокументами, листами.

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше