• Гарбузові витребеньки

    Гарбузові витребеньки Гарбузові витребеньки Гарбузові витребеньки Гарбузові витребеньки

    В Україні вже стало традицією влаштовувати свято гарбуза. Цар овочів з’являється не тільки на прилавках осінніх базарів, а й у бібліотеках.

    Віддали належну шану помаранчевому овочу і працівники та користувачі бібліотеки-філії №6. Для читайликів − учнів 4-Б класу БПШ №23 (класовод Ірина Пащенко ), бібліотекарі влаштували бібліотечні посиденьки «Гарбузові витребеньки».

    Діти дізнались про традиції, пов’язані зі святкуванням Дня гарбуза у світі, ознайомились з гарбузовими рекордами і можливостями використання цього овочу в побуті та про його почесне місце у народній медицині, кухні та обрядовості. Малеча із задоволенням взяла участь в інтелектуальних іграх «Кашовари», «Лабіринт», «Знайди пару», «Всі родичі гарбузові»; збагатили свій словниковий запас під час конкурсу «А я знаю..», згадуючи слова на літеру «Г»; фантазували, розтлумачуючи фразеологізм «Дати гарбуза»; розмальовували гарбузи за допомогою пензлів і фарб; взяли участь у майстер-класі «Гарбузовий дивокрай»; артистично і цікаво продемонстрували інсценівку «Ходить гарбуз по городу…». А ще, познайомились із книгою Катерини Бабкіної «Гарбузовий рік», яку їм презентували бібліотекарі.

    І яке ж гарбузове свято без гарбузових ласощів! Дітей пригостили гарбузовою кашею та гарбузовими кексами.

    Захід подарував учасникам гарний настрій, позитивні емоції та море щирих дитячих посмішок.

    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше